… ik heb nooit geweten dat ik nog eens aan de gang zou gaan met paarden.

De eerste bijeenkomst stond in het teken van luisteren, kijken en ervaren. Om als paardencoach aan de slag te gaan is het goed om ook zelf een coachsessie met paarden te ervaren. Het was voor mij de tweede keer en opnieuw zeer waardevol. Het paard is altijd bezig met ‘de veiligheid van de kudde’: kunnen we als kudde overleven als er gevaar dreigt? Wanneer een mens de paardenbak binnenkomt, ziet het paard de mens als ‘kuddegenoot’ en zal als het ware aan de slag gaan met de vraag of eventueel gevaar samen getrotseerd kan worden. Als de mens een bepaalde mate van spanning met zich meedraagt, zal het paard dat ‘voelen’ en daarop reageren. De reactie van het paard op het binnenstappen van de coachee geeft dus aan of er spanning is; hoe het paard reageert roept bij de paardencoach een vraag op aan de coachee. Dat laatste vraagt om goed observeren, veel ermee bezig zijn en niet invullen voor de coachee. Een ware kunst …

In de tweede bijeenkomst mocht ik zelf een coachsessie met paarden begeleiden. Zeker, ik moet nog heel veel leren, maar ik heb al mogen ervaren hoe waardevol het is om een coachee te helpen een volgende stap te zetten in het beter om kunnen gaan met de ervaren problematiek.

Van harte nodig ik je uit om ook een coachsessie met paarden te ervaren, al dan niet als onderdeel van een coachtraject. Gedurende mijn opleiding bied ik het aan tegen een gereduceerd tarief. Welkom! Bel 06 33 33 08 46 of mail naar info@inserviente.nl.