INTERIM MANAGEMENT

Koers houden of bijsturen

Koers houden of bijsturen

Als interim-manager houden we uw school – in een periode dat er geen leidinggevende is –  op koers en zorgen we dat alle processen voortgang hebben. Als alles ‘normaal gaat’ is het niet zo moeilijk om een opvolger te benoemen nadat de vorige directeur vertrokken is. Dit hoeft vaak niet zo lang te duren.

Soms is het onderwijsniveau gedaald of is er geen open communicatie. Het kan ook zo zijn dat een vervelende situatie uit het verleden niet goed is opgehelderd. Eigenlijk kan élke verstoring ervoor zorgen dat een school niet functioneert zoals de bedoeling is. Dan gaan we als interim-manager bijsturen. Zo’n proces is erg intensief en duurt langer, vaak enkele jaren. Aan het einde van zo’n traject is het zinvol om langzaam afstand te nemen en in fasen de verantwoordelijkheid weer over te dragen.

Door de kennis en ervaring in het verleden opgedaan, bieden we ‘integraal leiderschap’ aan. Ook op onderwijsinhoudelijk gebied en wat betreft financiën, wet- en regelgeving en huisvesting is er ruime kennis aanwezig.

Natuurlijk komen we graag met u in contact. Heeft u vragen, opmerkingen
of behoefte aan een oriënterend gesprek?

Neem contact op